Raptronic Process Engineering, juriu în cadrul EBEC

CategoriiTag-uri

Alături de BEST – Board of European Students of Technology, susținem creativitatea, pasiunea, abilitățile inginești și de management ale studenților, prin intermediul EBEC, cea mai mare competiție de inginerie din Europa.
Principalul scop al competiției este acela de a-i ajuta pe studenți să-și dezvolte, îmbunătățeacă și testeze cunoștințele și abilitățile inginerești, dar și de a-și depăși limitele prin rezolvarea unor provocări tehnologice interdisciplinare. EBEC este o competiție pe trei niveluri, și anume local, regional și internațional, care adună aproape 6.500 de studenți de la diverse universități europene, bazată pe echipe împărțite în două categorii: Team Design și Case Study.
Proba studiu de caz este o provocare teoretică de rezolvare a unei probleme specifice. Ea implică crearea și prezentarea unei soluții tehnologice pentru o problemă de inginerie, economică și socială actuală, participanții având un timp și resurse limitate. Team Design este o provocare practică care presupune proiectarea, crearea și prezentarea unui model prototip care îndeplinește cu succes criterii specifice de construcție și funcționare, din nou concureții având un timp și resurse limitate.
Atât în cadrul fazei locale care s-a desfășurat în martie, cât și în cadrul celei regionale din aprilie, am jurizat echipele din categoria Team Design. Anul acesta a fost unul special, deoarece pentru prima dată, cele cinci echipe și-au conceput soluțiile în software-ul de modelare 3D al companiei noastre. În etapa regională, EBEC România și Republica Moldova, cele cinci echipe, și anume Aerostorm, Glitches, Enjinirs, Rampage și Emec, au avut ca temă realizarea unei biciclete prototip, concepută special pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Am apelat la ingeniozitatea echipelor pentru a realiza un model care să se plieze perfect nevoilor unor persoane cu probleme locomotorii, să fie eficient, sigur, ușor de utilizat și de montat și confortabil. Cele patru criterii de departajare au fost designul, ingeniozitatea, prezentarea și lucrul în echipă. Am analizat plusurile și minusurile fiecărui prototip și fiecărei echipe în parte și am ales cu înțelepciune echipa câștigătoare. Aceasta va concura într-o ultimă rundă, în etapa internațională, unde cei mai buni 120 de studenți din Europa, vor avea ocazia să acumuleze și să împărtășească cunoștințe despre lumea tehnologiei.
Suntem onorați că am avut oportunitatea de a juriza o astfel de competiție și că am contribuit la dezvoltarea cunoștințelor de inginerie ale studenților. Le dorim mult succes studenților selectați, iar noi așteptăm cu nerăbdare ocazia în care vom putea juriza din nou!

RAP Group

RAP Group înglobează o serie de companii cu expertiză diferită, însă care lucrează în sinergie perfectă pentru domenii precum: lucrări generale de construcții, instalații electrice, termice și sanitare sau tehnologie de proces pentru industrii curate.

© 2022 RAP Group. Toate drepturile rezervate

 +40 372 713 671
office@rap-group.ro

Cum vă putem ajuta?

Chiar dacă nu aveți încă o idee clară despre proiectul dumneavoastră, nu ezitați să utilizați acest configurator de construcții industriale. Vom reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

Doresc o ofertă, dar nu am proiectul.

Utilizați configuratorul nostru de clădiri industriale, apăsând butonul de mai jos.

Doresc o ofertă, și am proiectul.

Vă rugăm să completați următorul formular făcând clic mai jos și vă vom trimite o ofertă cât mai curând posibil.

astet single 2

Alătură-te nouă la RAP Group

Dacă nu ai găsit un post în lista de job-uri, trimite-ne informațiile și te vom contacta

Group-3236s
astet single 2