Raptronic Process Engineering – Relocarea unei linii de producție pe un alt continent

CategoriiTag-uri

În 2019, am fost contractați de unul dintre principalii noștri clienți, pentru a reloca o linie de producție fursecuri, pe un alt continent. Pe lângă partea de relocare, pentru adaptarea liniei la condițiile locale și imbunatatirea acesteia, un nou set de echipamente a fost proiectat, fabricat și integrat liniei de producție relocate.
Sarcinile noastre în cadrul proiectului au constat în: Demontarea echipamentelor, ambalarea și pregătirea lor pentru transport, transportarea lor (terestră și maritimă), depozitarea echipamentelor într-un mediu ferit de conditii extreme, despachetarea și recondiționarea lor și instalarea acestora în noua locație, toate acestea cu provocări proprii și unice, care au fost depășite fără un impact semnificativ asupra calendarului de proiec sau a bugetului stabilit, datorită unui program bine elaborat pentru fiecare sarcină în parte. Deoarece gradul de complexitate al proiectului a fost unul ridicat, a fost elaborat un ghid de bune practici și trimis clientului la finalizarea lucrării.
Lucrarea a început înainte de pandemia de COVID-19, aproximativ trei luni a durat demontarea și ambalarea echipamentelor a 7 producători diferiți. Principala provocare a acestui proces a fost găsirea forței de muncă locale potrivite, care să fie suficient de calificată pentru a putea duce la bun sfârșit proiectul. După mai multe eforturi, echipa noastră de management de proiect a ales compania potrivită iar cu ajutorul propriilor noștri supervizori, fiecare specializat în diferite domenii, lucrarea a fost finalizată în siguranță și cu impact minim asupra echipamentelor.
În așteptarea ca noua locatie de productie a clientului să atingă o stare corespunzatoare pentru începerea instalării tuturor echipamentelor, am depozitat echipamentele transferate timp de aproximativ un an, într-un depozit din apropiere. În același timp, inginerii noștri au început proiectarea noile echipamente și integrarea acestora în linia de producție existentă. Noile echipamente, skid-uri CIP, mixerul continuu, vasele de depozitare pentru ingrediente lichide, platformele și celelalte echipamente auxiliare au fost fabricate în atelierul companiei noastre și au fost verificate îndeaproape și constant de o echipă de ingineri mecanici și ingineri de calitate. Scopul principal a fost adaptarea echipamentului la condițiile de șantier, fără a fi necesară efectuarea unor ajustări majore asupra acestora în timpul instalării la client. La începerea procesului de instalare, fiecare echipament a fost livrat în funcție de cerințele din planificare de instalare. Echipa a lucrat împreună cu conducerea șantierului pentru a asigura o instalare fără probleme a tuturor echipamentelor celor 7 OEM (cuptor, transportoare multiple, mixere), iar când totul a fost pus la punct, inginerii noștri de automatizare au început incarcarea noilor programe în PLC-uri, mai întâi de la distanță prin conexiune VPN iar mai târziu, după ce restricțiile de călătorie cauzate de pandemia SARS-COV2 au fost ridicate, actualizarea si reglajele programelor s-au realizat din locația clientului. Principalele provocări au fost legate de restricțiile internaționale de călătorie în domeniul sănătății și de coordonarea unei echipe de la distanță, până când o echipă noastră de supervizori a putut ajunge la locația clientului, dar probabil cea mai dificilă sarcină a fost să începem punerea în funcțiune a echipamentelor de la distanță, o sarcină pe care inginerii noștri de automatizare au îndeplinit-o cu success, având un impact semnificativ in reducerea intarzierilor cauzate de pandemie.
În final, acest proiect complex, influențat de diferențele culturale și de mediile de lucru diferite, dar mai ales de pandemia globală de COVID-19, a fost finalizat cu success, fără un impact major asupra calendarului de proiect și scopului agreate, datorită bunei colaborări dintre echipa noastră și client.

RAP Group

RAP Group înglobează o serie de companii cu expertiză diferită, însă care lucrează în sinergie perfectă pentru domenii precum: lucrări generale de construcții, instalații electrice, termice și sanitare sau tehnologie de proces pentru industrii curate.

© 2022 RAP Group. Toate drepturile rezervate

 +40 372 713 671
office@rap-group.ro

Cum vă putem ajuta?

Chiar dacă nu aveți încă o idee clară despre proiectul dumneavoastră, nu ezitați să utilizați acest configurator de construcții industriale. Vom reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

Doresc o ofertă, dar nu am proiectul.

Utilizați configuratorul nostru de clădiri industriale, apăsând butonul de mai jos.

Doresc o ofertă, și am proiectul.

Vă rugăm să completați următorul formular făcând clic mai jos și vă vom trimite o ofertă cât mai curând posibil.

astet single 2

Alătură-te nouă la RAP Group

Dacă nu ai găsit un post în lista de job-uri, trimite-ne informațiile și te vom contacta

Group-3236s
astet single 2