Raptronic Process Engineering – Instalarea unei noi linii de producție

CategoriiTag-uri

Recent finalizat în luna iulie, proiectul descris în continuare, a presupus instalarea unei noi linii de producție a formulelor destinate sugarilor, pentru un client din Irlanda.

Provocarea a constat în pregătirea proiectului în doar două săptămâni, în contextul pandemiei COVID-19, obținerea certificărilor specifice țării în care s-a desfășurat, atingerea standardelor stricte de sănătate și securitate în muncă și planificarea și optimizarea activităților și resurselor, în condiții de siguranță și calitate, astfel încât termenul de finalizare al proiectului să fie respectat.

După analizarea atentă a situației, a fost elaborat planul de management al riscurilor cu soluțiile posibile în eventualitatea producerii efectelor acestora. Deși startul proiectului nu a fost conform planificării, pentru a îndeplini nevoile actualizate ale beneficiarului, au fost reorganizate activitățile și s-au alocat resurse suplimentare conform modificărilor survenite.

Scopul proiectului a constat în descărcarea și poziționarea unor echipamente de mari dimensiuni și executarea conexiunilor de țeavă între echipamente și linia de producție existentă. Echipamentele principale au fost alcătuite din tancuri cu capacități cuprinse între 5 și 30 mc, utilități cu dimensiuni de până la 6m lungime și 3m înălțime și trasee de țeavă din inox 316L, de aproximativ 3500 ml.

Abordarea proiectului a fost una structurată și bazată pe priorități. Resursele au fost alocate conform planificării clientului și a eliberării frontului de lucru. Pentru descărcarea tancurilor și aducerea lor în poziție verticală, au fost utilizate două macarele, una de 80 tone și cealaltă de 100 tone. Introducerea tancurilor în hala de producție a fost realizată pe role de transport, în poziție verticală, respectând condițiile specifice industriei. În continuare, utilitățile au fost reasamblate și instalate în pozitia finală. Între timp, traseele de țeavă au fost pregătite la bancul de lucru, minimizând riscurile lucrului la înălțime. După poziționarea echipamentelor, au fost instalate traseele de țeavă, abordând cinci fronturi de lucru la înălțime și păstrând în permanență o echipa la bancul de lucru, în vederea optimizării timpilor de reacție. Deoarece scopul proiectului și soluția tehnică s-au modificat pe parcurs, s-a impus o mobilizare rapidă a întregii echipe, începând de la colegii achizitori și până la personalul de execuție.

În final, putem declara cu satisfacție că proiectul nostru a fost finalizat în condiții maxime de securitate și calitate, în termenul stabilit. Flexibilitatea și răspunsul prompt față de modificările frecvente aduse proiectului au constribuit la succesul acestuia. Felicitările primite de echipa de proiect de la beneficiar și colaboratori, confirmă și validează reușita noastră.

RAP Group

RAP Group înglobează o serie de companii cu expertiză diferită, însă care lucrează în sinergie perfectă pentru domenii precum: lucrări generale de construcții, instalații electrice, termice și sanitare sau tehnologie de proces pentru industrii curate.

© 2022 RAP Group. Toate drepturile rezervate

 +40 372 713 671
office@rap-group.ro

Cum vă putem ajuta?

Chiar dacă nu aveți încă o idee clară despre proiectul dumneavoastră, nu ezitați să utilizați acest configurator de construcții industriale. Vom reveni cu o ofertă cât mai curând posibil.

Doresc o ofertă, dar nu am proiectul.

Utilizați configuratorul nostru de clădiri industriale, apăsând butonul de mai jos.

Doresc o ofertă, și am proiectul.

Vă rugăm să completați următorul formular făcând clic mai jos și vă vom trimite o ofertă cât mai curând posibil.

astet single 2

Alătură-te nouă la RAP Group

Dacă nu ai găsit un post în lista de job-uri, trimite-ne informațiile și te vom contacta

Group-3236s
astet single 2